ΑΡΓΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η.Π.Α. Αmerican Eagle 1oz

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/gr295815/public_html/mpakaliko.info/includes/menu.inc).

ΑΡΓΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η.Π.Α. Αmerican Eagle 1oz

Ο αργυρός Αμερικάνικος Αετός (Αmerican Eagle) 1oz, περιέχει μία ουγγιά 99,9 % καθαρό ασήμι, κόπηκε για πρώτη φορά το 1986 από το Αμερικανικό Νομισματοκοπείο (United States Mint) και από τότε εκδίδεται κάθε χρόνο.
Το βάρος και η καθαρότητα του κάθε νομίσματος είναι εγγυημένα από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., καθώς αποτελεί επίσημο αργυρό νόμισμα (bullion coin) των Ηνωμένων Πολιτίων Αμερικής. Το σχέδιο που κοσμεί τη μπροστινή του όψη είναι του Adolph Weinman και πάρθηκε από το νόμισμα Walking Liberty Half Dollar, που προϋπήρχε.
Η παράσταση στην πίσω όψη του είναι σχεδιασμένη από το John Mercanti και απεικονίζει το χαρακτηριστικό αμερικανικό αετό με την ασπίδα. Το Νομισματοκοπείο των Η.Π.Α. έχει εκδώσει και Ασημένιους Αετούς (Silver Eagles) ειδικά για  συλλέκτες, όπως αυτόν που κόπηκε το 2006 με αφορμή την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του Αργυρού νομίσματος Αmerican Eagle

Ονομαστική αξία: 1,00 USD
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ Η.Π.Α. (UNITED STATES MINT)
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 0.9990     ΒΑΡΟΣ (Μικτό) 31.103     ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ  40.60 mm

Τιμή : 

25.00 ενδεικτική

Τιμή €: 
25.00 ενδεικτική
Διαθέσιμο: 
ΝΑΙ